Ana Sayfa
İkili Yarışmalar
Kelime Yarışmaları
Zeka Yarışmaları
Günlük
Foto Kulüp
Bir Soru
Serbest Kürsü
Dostluk
Üyelik
Bilgi Yarışmaları
|
Ödüllü Yarışmalar
|
İkili Yarışmalar
|
İnteraktif Yarışma
|
Bonusmatik
|
Ödül Listesi
|
Çocuklar İçin
|
Sonuçlar
|
En İyiler
Kelime Cambazı
|
Kelime Hazinesi
|
İkili Bilgi Yarışması
|
Kelime Türetme
Kelimetör
|
Kelime Bulmaca
|
Bir Kelime
|
One Word
|
Adam Asmaca
|
Kelime Avı
Sudoku
|
Kakuro
|
Kare Karalamaca
|
Bir İşlem
|
Toplama
|
On Kelime On İşlem
|
İnteraktif Yarışma
|
Bonusmatik
Günlük Nedir?
|
Günlüklerim
|
Yeni Kayıt
|
Günlük Ara
Fotoğraf Yükle
|
Fotoğraflarım
|
Albümlerim
|
Albüm Ara
|
Son Albümler
Bir Soru Nedir?
|
Soru Oku
|
Soru Sor
|
Sorularım
|
Cevaplarım
|
Arşiv
Serbest Kürsü Nedir?
|
Konularım
|
Yeni Konu Aç
|
Açık Konular
|
Biten Konular
Sayfam
|
Üye Listesi
|
Resimli Üye Listesi
Üye Girişi
|
Yeni Üye
|
Şifremi Unuttum
|
Soru Gönder
|
Şifremi Unuttum
|
Yeni Üye
|
Üye Girişi
Ana Sayfa
Seçkin Üyelik
Mesaj Kutusu
Tavsiye Et
Tıkla Kazan
Ödül Listesi
Gruplar / Sıralama
Sohbet Odaları
Üyelik
Kullanıcı adı
Şifre
Yeni üye
Şifremi unuttum
Tavsiye Edenlere 10,00 Bonus
Tavsiye edeceğiniz e-posta adresi
%50 Daha Hızlı Flash Menü
Aktif soru
27.965
Aktif üye
1.203
Kapat
3 / 2006
-
4 / 2006
-
5 / 2006
<--GERİ
Gönderen :
hicrandenizgüneş
-
Bedel : 100,00 BONUS
Gönderim tarihi : 10.04.2006 22:27:00
Soru :
cevaplanmamış eski sorular itinayla yeniden sorulur (çeptır frii-kanımca bu 'trii'den daha doğru bi telaffuz yazılımıdır-)("telaffuz yazılımı" da harika bi tanım oldu doğrusu)...sadede geliyorum:"lincoln'ün suikast haberi bile taaa 12 gün sonra ulaşmış londra'ya vakti zamanında...eeee,eskiden öööyle canlı yayınlar,ajanslar filan yok tabii...peki,hangi olay dünyada ilk kez 'naklen' yansıtılarak,dünyanın öbür ucundaki bi gazeteye sadece 4 saat sonra manşet olmuş ve ne zaman ?? (dipnot:olay bi doğal afet ve sanat tarihçileri bilindik bi tablo ile bu olay arasında bağlantı olduunu ileri sürerlermiş...bana ilginç geldi,ekliym dedim)
Cevap(lar)
Cevap sahibi :
stoygar
- Mak.Müh.
Cevap : Bunada soytarı bir yanıt buldum. En azından olay ile bilindik tablonun bağıntısı mevcut. İlk kez 'naklen' yansıtılıp yansıtılmadıııığını bilemiiiicim. Ressamımız Edvard Munch, resmimiz 'ÇIĞLIK', doğal afetimiz: Krakatau volkanı patlaması,sene 1883. Saygılar efem.
ennn bi şeker "soytarı"ya yolluyorum bonusları ama önce iki kelime de ben ekliiim:olay ve tarih doğru efenim...naklen yansıtılma işiyse,meşhuuur reuters ajansı sayesinde olmuş...john reuters henüz o günlerde kurmuş haber ajansını ve bu tarihi yanardağ felaketi olayın hemen 4 saat akabinde boston globe'a manşet olmuş...ve bu patlama öyle feciymiş ki,sonrasında atmosfere dağılan volkanik kül etkisiyle dünya çapında gündoğum ve günbatımları,hem de aylarca garip bi kızıla çalmış!ve sanat tarihçileri de,ünlü çığlık'taki arka plan gökyüzünün bu durumu yansıttığını düşünüyolarmış...sevgiler efem...:))
Cevap sahibi :
alisozerman
-
Cevap : iyi atıştı yine de ama di mi üstad :))
hahhahahahaa ! :))
Cevap sahibi :
alisozerman
-
Cevap : 1912 yılında ünlü Titanik transatlantiği batarken telsiz sinyalleri ile S.O.S gönderdiği için;batış haberi civardaki yardım sinyalinini alan gemilerin birbirleri ve kara ile telsizli iletişimleri sonucu,çok çabuk karaya ulaşmış ve geminin yola çıktığı İngiliz sahilinin gazetelerinde kısa zamanda manşet olmuş diye okumuştum bir yerlerde.Sorunuzun yanıtı Titaniğin batışı olabilir mi acaba ?
nihayet şu bahtsız soruma bi yanıt veren çıktı,yanlış da olsa!:)) sözünü ettiğim tarih titanic batışından daha eski sevgili ali...hem bi de ünlü tablo mevzuu var,dikkatini çekerim... (ayrıcana,galiba gemi batışını doğal afet sınıfına sokabilemiyoz!)...:))
<--GERİ
Bir sorum var nedir?
|
Soru oku
|
Sorularım
|
Cevaplarım
|
Arşiv
Kelime Cambazı
Toplam
0
yarışmacı
Kelime Hazinesi
Toplam
0
yarışmacı
İkili Bilgi Yarışmaları
Toplam
0
yarışmacı
Bir günlük hediye (ücretsiz) seçkin üyelik için buraya tıklayın
Üye olan herkese
10 BONUS
Üye olmak için tıklayın
Tavsiye edenlere
10 BONUS
Tavsiye için tıklayın
Tıkla Hemen
Bonus Kazan
Bonus için tıklayın
İş ortaklığı
|
Web Master
|
Hakkımızda
|
Sık Sorulanlar
|
Bize Ulaşın
birmilyon.com bilgi merkezli bir sitedir, bilginin paylaşılması ve çoğaltılması ilkesine dayanarak,
birmilyon.com da yer alan
hertürlü
soru ve bilgi yarışması tamamen paylaşıma
açıktır.
Seçkin üyelik
|
Bilgi yarışmaları
|
Kelime ve Zeka Yarışmaları
|
Günlük
|
Foto kulüp
|
Bir sorum var
|
Serbest kürsü
Normal üyelik
|
Bilgi yarışması
|
Çocuk yarışması
|
Soru gönder
|
Bir işlem
|
Bir kelime
|
Timsah avı
Kullanım Şartları
|
Güvenlik ve Gizlilik
|
birmilyon.com V8 turbo
Bilgi Yarışması
0,015625